Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@07:37:20 GMT

بازار طلا در ایران چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۹۲۶۴۸

طلای دست دوم به عنوان یک کالا در زمینه سرمایه گذاری روی طلا، در بازار طلای ایران سود قابل توجهی را برای خریداران به همراه دارد. اما خرید طلای دست دوم دارای ریسک پذیری قابل توجهی نیزهست. در طول سالیان گذشته تا به امروز ارزش طلا چندین برابر شده و این امر باعث شد که سرمایه گذاری روی طلا به خصوص طلای دست دوم در بازار ایران به طور قابل توجهی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طلا فلزی است که با توجه به خاصیت فیزیکی آن هیچ وقت از بین نمی‌رود و هیچ مواد شیمیایی روی آن موثر واقع نمی‌گردد تمام طلاهای استخراج شده از زمان خلقت بشر تا به امروز، همگی موجود می‌باشد. بر روی طلا هیچ یک از نوسانات اقتصادی و بحران‌های جامعه تاثیرگذار نبوده و ارزش آن روز به روز افزایش یافته است. مسلماً این فلز گران قیمت، چه نو باشد و چه طلای دست دوم، می‌تواند هم سرمایه برای آینده‌تان باشد و هم برای شما زیبایی بیافریند.

بازار طلا در ایران با زیاد شدن قیمت طلا و کم شدن ارزش پول ملی، باعث شده افرادی که دارای نقدینگی مازاد هستند جهت افزایش سرمایه خود به خرید طلای دست دوم رو بیاورند و علاوه بر فکر به طلای دست دوم به خرید طلا به صورت آنلاین نیز روی بیاورند؛ زیرا بین طلای نو و طلای دست دوم تفاوتی وجود ندارد و تنها تفاوت آن این است که در طلای دست دوم، مالیات، دستمزد و اجرت دریافت نمی‌گردد و در نتیجه قیمت آن از طلای نو ارزان‌تر است. در واقع خریدار طلای دست دوم، قیمت نزدیک به طلای خالص را پرداخت می‌کند. در زمان فروش طلا، طلای دست دوم نیز سودآورتر از طلای نو است؛ زیرا طلایی فروخته می‌شود که برای آن هزینه اضافی پرداخت نشده است. اگر شما جزو کسانی هستید که به سرمایه‌گذاری روی طلا علاقه‌مندید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

سرمایه گذاری روی طلا

اصل اول سرمایه گذاری موفق، مشخص بودن هدف آن و میزان بازدهی در قبال آن است. در نتیجه برای سرمایه گذاری روی طلا، به خصوص خرید کالای دست دوم در بازار طلا درایران سه دلیل اصلی وجود دارد؛

طلا به عنوان پوشش ریسک که از آن معمولاً برای جبران ضرر بخش‌های دیگر مثل ضرر در ارز استفاده می‌شود.  استفاده از طلا به عنوان سرمایه‌گذاری امن؛ زمانی که شما احساس می‌کنید احتمال وقوع یک تحول اقتصادی وجود دارد پس برای حفاظت از سرمایه خود در مقابله فاجعه اقتصادی و عدم ثبات آن، به خرید طلا رو می‌آورید.  خرید طلا به عنوان سرمایه‌گذاری مستقیم که معمول‌ترین سرمایه گذاری در طلا محسوب می‌گردد و در آن با افزایش قیمت طلا سعی می‌کنید سرمایه خود را افزایش دهید.

از عواملی که در نوسانات قیمت طلا در بازار طلای ایران تاثیر گذار است می‌توان به ارزش دلار، نرخ سود بانکی، تورم و قیمت نفت اشاره داشت. طبق آمارهای به دست آمده از تغییرات و نوسانات قیمت طلا بهترین زمان برای خرید طلا، فصل زمستان تا ماه اردیبهشت و همچنین پایان مرداد ماه است و بهترین نوع طلا برای سرمایه گذاری طلای دست دوم است.

طلای دست دوم

طلا همیشه بخشی از زندگی مردم بوده است و تقاضا برای خرید و فروش آن در طول تاریخ وجود داشته و تاکنون ادامه دارد و روندی صعودی گرفته است. در گذشته مردم جهت آراستگی و زیبایی خود و همچنین برای هدیه دادن از طلا استفاده می‌کردند؛ زیرا ماندگاری آن ابدی بود. طلاها از نسلی به نسل دیگر به عنوان میراث انتقال داده می‌شد. این طلاهای دست به دست شده و مورد استفاده شده که به آن طلای دست دوم نیز می‌گویند، روزی به فروش می‌رسند. این خود فرصتی بسیار خوب جهت خرید آن محسوب می‌گردد؛ تا با خرید طلای دست دوم، پول و نقدینگی در جای امن سرمایه گزاری شود.

مزایای سرمایه گذاری بر روی طلای دست دوم

از مزایای سرمایه گذاری بر روی طلا، از نوع دست دوم در بازار ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قیمت طلا؛ خرید طلای دست دوم به هدف سرمایه گذاری روی طلا، بخاطر نپرداختن اجرت ساخت و مالیات، برای شما بسیار مقرون به صرفه‌تر از طلای نو و فابریک است. گستردگی انتخاب در هنگام خرید آن؛ طیف گسترده‌ای از انواع سبک‌ها و مدل‌ها در زمان خرید طلای دست دوم برای شما وجود دارد قابلیت خرید به میزان سرمایه؛ شما می‌توانید اندازه سرمایه‌ای که در اختیارتان است طلای دست دوم را به علت قیمت‌های متفاوتی که دارد، خریداری کنید. قابلیت نقد شوندگی بالا؛ بازار طلا در ایران به شکلی است که هر زمانی که به پول نیازمندید می‌توانید آن را به بهترین قیمت بفروشید. عدم محدودیت زمانی برای خرید طلای دست دوم؛ شما می‌توانید طلای دست دوم را با هدف سرمایه‌گزاری روی طلا در هر زمانی که بخواهید خریداری کنید. اصالت و کیفیت؛ بعضی از طلافروشی‌های معتبر به راحتی می‌توانند کیفیت طلای دست دوم را برای شما ضمانت کنند.  کاهش اثرات زیست محیطی؛ شما با خرید طلای دست دوم، سوختی که جهت ساخت طلای نو بکار می‌رود و تبدیل به گازهای گلخانه‌ای می‌شود را کاهش دهید. قدیمی و کمیاب بودن بعضی از آن‌ها؛ در میان این طلاهای قدیمی، طلاهای کمیاب و کلاسیکی دیده می‌شود که مانند آن را در ویترین هیچ مغازه‌ای نمی‌بینید. معایب خرید طلای دست دوم

یکی از معایبی که خرید طلاهای متفرقه به همراه دارد این است که با رواج معاملات طلای دست دوم، تقاصا برای طلای نو کاهش یافته و در نتیجه کارگاه‌ها و تولید کنندگان ساخت طلا، به مشکل و رکود بر می‌خورند و تولید آن‌ها کاهش می‌یابد. دومین ایراد خرید طلای دست دوم این است که ممکن است تقلبی از آب در بیاید. چون خیلی از این طلاها بدون فاکتور خریداری شده و نوعی ریسک برای شما محسوب می‌شود.

خرید طلای دست دوم

با تمام حرف‌هایی که در بحث بازار طلا در ایران وجود دارد، اگر قصد سرمایه ‌گذاری روی طلا را دارید، حتما یک سری باید‌ها و نباید‌ها را در خرید طلای دست دوم در نظر بگیرید. جهت خرید طلای دست دوم، طِلای خود را حتماً از طلا فروشی‌های معتبر و مجاز کشور تهیه نمایید. برای اینکه یک خرید امن و بدون ریسک داشته باشید تنها راه حل جهت خرید طلای دست دوم، گرفتن فاکتور خرید است که تمامی اطلاعات طلا و مشخصات و قیمت آن و همچنین آدرس و مهر طلا فروشی در فاکتور درج شده باشد.

برای خرید و فروش طلا به کجا مراجعه کنم؟

گالری دیورس یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین تولیدکنندگان و عرضه کنندگان طلا است که به صورت آنلاین، طلاهای مورد نیاز شما، اعم از طلای نو و یا طلای دست دوم را فراهم ساخته و برای شما ارسال می‌نماید. برای اطلاعات بیشتر به سایت دیورس به آدرس www.diorse.ir مراجعه کنید. 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اقتصاد دلار سکه طلا قیمت طلا بازار ارز خرید طلا سرمایه گذاری روی طلا بازار طلا در ایران خرید طلای دست دوم طلای دست دوم طلای نو دست دوم برای خرید برای شما خرید طلا قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۹۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات

تین نیوز

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که طرح مالیات بر عایدی سرمایه که با هدف مقابله با سوداگری نه تنها مانع از سوداگری نمی شود؛ بلکه زمینه کتمان معاملات را فراهم می کنند؛ به نحوی که این طرح، بیشتر برخورد با معلول به جای علت است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارم اردیبهشت ماه امسال، در جریان بررسی ایرادت شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی ماده ۱۲ این طرح را اصلاح کردند.

نمایندگان در جلسه علنی این روز، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری را مشمول مالیات بر عایدی سرمایه دانستند. در بخشی از اصلاحات انجام شده این طرح، آمده است: «عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق های کالایی، صندوق های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی باشد.»

به نظر می رسد هدف قانون گذار از اعمال سیاست های تنبیهی مالیاتی برای سرمایه مردم، هدایت آنها به سمت خرید اوراق بهادار باشد. اما چرا مردم کمتر تمایل دارند که پول خود را به چنین اسنادی تبدیل کنند تا از دارایی هایشان در بخش های مولد کشور استفاده شود؟ چه نیازی به اعمال سیاست های سختگیرانه و تنبیهی وجود دارد؟ آیا اساسا دریافت مالیات بر عایدی سرمایه با توجه به شرایط تورمی کشور اقدام درستی است و آیا تدوین چنین قانونی سوداگری را کاهش می دهد؟

خرید طلا و ارز برای مقابله با تورم

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در این رابطه به اقتصاد آنلاین می گوید: واقعیت مطلب این است که در این گونه قوانین به جای برخورد با علت، با معلول برخورد می شود. سئوال اساسی این است که چرا مردم به سراغ خرید طلا یا ارز می روند آیا غیر از این است که طلا و ارز؛ پناهگاه پول محسوب می شود، از این منظر که ارزش پول کم نشود.

حق شناس ادامه می دهد: مردم برای نگه داشت طلا و ارز، دچار مشکل هستند. آنها طلا و ارز می خرند وبعد آن را در صندوق امانات بانک می گذارند. در یکی دو سال گذشته وقتی یکی از صندوق های امانات دزدیده شد، ارزش طلا و دلار آن معادل یک ماه یارانه کشور در همان مقطع زمانی بود.

وی بیان می کند: به عبارت ساده تر مردم پولشان را تبدیل به دلار و طلا می کنند، برای اینکه در تورم ها آسیب نبینند، لذا مردم به دنبال پناهگاه هستند.

حق شناس درباره دلایل جستجوی پناهگاه توسط مردم توضیح می دهد: اقتصاد ایران یک اقتصاد تورمی است. در چنین شرایطی مردم به دنبال حداکثر سود هستند. اگر تورم ما زیر پنج درصد بود، مردم انگیزه ای برای خرید طلا و دلار نداشتند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: به جای اینکه قانون گذار کسانی که طلا و دلار می خرند را با مالیات تنبیه کند، باید به دنبال این باشند که سیاست هایی را اتخاذ کنند که تورم کم شود.

وی درباره عدم تمایل مردم به خرید اوراق بهادار می گوید: مردم وقتی می بینند قیمت دلار بیش از 30 درصد رشد کرده است و این نرخ بیش از نرخ سود بانکی و اوراق بهادار است، چون آنها به دنبال حداکثر بازدهی هستند، به سمت خرید طلا و دلار می روند. اگر نرخ اسناد خزانه 50 تا 60 درصد شود، قطعا بخشی از پول ها از سمت دلار و طلا به سمت اسناد خزانه می رود.

حق شناس توضیح می دهد: در دو تا سه سال گذشته نرخ سود اوراق کمتر از نرخ بازدهی سکه و دلار بوده است. بنابراین اگر دولت نرخ اوراق را اصلاح کند، مردم خود به خود به سمت خرید این اوراق می روند اما در حال حاضر به جای اینکه با معلول برخورد کنند، با علت برخورد می شود.

مالیات ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد

آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران درباره طرح مجلس برای اخذ مالیات از ملک، طلا و ارز افراد غیر تجاری بیان می کند: نمی دانم چه استدلالی پشت این طرح است و منتظریم که نظرات طراحان را بشنویم. در این طرح بحث مالیات بر عایدی سرمایه مطرح است اما اینکه چگونه حساب شود و تورمی که به یک مجموعه کالایی خورده است را آیا باید مردم بپردازند یا نه، مشخص نیست.

وی تاکید می کند: مالیات قیمت ها را بالا می برد. ضمن آنکه می تواند تعدد یا رقم موجود در بازار را کاهش دهد، یعنی تعداد ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد. ولی مسلما نارضایتی هایی درباره نحوه محاسبه و مشمولیت چه عددی در مالیات، ایجاد خواهد شد.

بغزیان می گوید: این نوعی مالیات از تورم است. می گویند که تاثیر تورم را هم حساب می کنند، اما حتی اگر این گونه باشد، اینکه در عمل چه اتفاقی رخ می دهد، مهم است. محاسبات می تواند خیلی سلیقه ای باشد و باعث نارضایتی اقشار مختلف شود و اجحاف ایجاد کند.

وی درباره تبعات اجرای چنین قانونی توضیح می دهد: شاید روی آوردن به کتمان اطلاعات معاملاتی یکی از تبعات چنین طرحی باشد. یا معاملات با پول ملی انجام نشود. باید دید خود طرح به چه صورت است.

این استاد دانشگاه تهران بیان می کند: اگر سیاست های بازدارنده وجود نداشته باشد، حالت سوداگری متوقف نمی شود اما باید عدالت مالیاتی برقرار شود. باید بدانیم از چه مبلغی از کدام سمت مالیات گرفته می شود. احتمالا رویه درست اعمال نخواهد شد زیرا نه تجربه ای در این رابطه داشته ایم و نه حالت سیستمی با اطلاعات کامل در کشور وجود دارد.

وی ادامه می دهد: بنابراین در چنین شرایطی تصمیم گیری وابسته به نظر کارشناس مالیاتی می شود و در این بین، فرد می تواند میان افراد مختلف تفاوت هایی قائل شوند.

بغزیان در ارتباط با وجود تجربه مشابه در دنیا می گوید: در دنیا به خاطر اینکه تورم مثل ایران ندارند و افزایش قیمت ها ناشی از رشد تورم نیست، حالت سوداگری در آنجا یک حدی دارد و افراد نمی توانند از یک میزانی بیشتر سود ببرند.

وی اضافه می کند: معمولا کالاهای دست اول معامله می شود و معاملات حاصل دست به دست شدن نیست. تجربه پرداخت مالیات بر عادی سرمایه و بازدهی در کشورهای دیگر وجود دارد ولی مسلما باید مهار قیمت ها رخ بدهد که بتواند این سیاست عملکرد خوبی داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۸ اردیبهشت ماه
  • سرمایه گذاری طلای ابشده با پک های جدید و استاندارد
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟