Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@20:17:05 GMT

چگونه قيمت طلا را محاسبه کنيم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۲۹۹۸

خبرگزاري آريا - وب سايت howcanu: چگونه قيمت طلاي دست دوم را محاسبه کنيم؟ چگونه قيمت طلا را محاسبه کنيم؟ فرمول محاسبه قيمت طلا چيست؟ چگونه در طلا فروشي سرمان کلاه نرود؟ اصطلاحات طلا فروشي به چه معناست؟
در اين مطلب به تمامي اين موارد پاسخ داده خواهد شد. اما شما حتما تا به حال براي هر منظور و هدفي به طلا فروشي مراجعه کرده ايد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چه براي خريد طلا و چه بسا گاها براي فروش طلا يا اصلا خريد طلاي دست دوم، اما در مقابل فروشنده ايستاده ايد در حالي که وي با يک ترازو و يک ماشين حساب، دقايقي را به حساب و کتاب مي پردازد بدونه اينکه بدانيد قضيه از چه قرار است. قيمت هر گرم طلا را مي دانيد اما اينکه قيمت نهايي چگونه محاسبه مي شود هميشه براي شما گنگ و پيچيده بوده است.

ما براي اينکه اطلاعات موثق و دقيق به شما ارائه کنيم به سراغ اتحاديه طلا فروشان و يک وبسايت معتبر ديگر رفتيم تا اطلاعات را مو به مو به همراه مثال کاملا ساده و ملموس در اختيار شما کاربران بگذاريم. اما قبل از هر چيز شما با يک سري مفاهيم و تعاريف ابتدايي که خاصه طلا فروشان است بايد آشنا شويد و سپس به سراغ فرمول ها و محاسبات برويم.
تعاريف و اصطلاحات طلا:
اونس:
هر اونس طلا يا به عبارتي يک اونس طلا برابر با103431/ 31 گرم باعيار (999. 9) که عيار (24) هم خوانده مي‌شود
مظنه طلا:
يعني قيمت 608/ 4 گرم طلاي17عيار يا (705).
مثقال:
يک مثقال طلا برابر با608/ 4 گرم است
سوت:
به عبارت ديگر اگر هر گرم را به هزار واحد تقسيم کنيم هر قسمت يک سوت است. پس هر گرم 1000 سوت است
قيراط:
هر قيراط برابر با 200 سوت است.
سکه تمام بهارآزادي:
(قديمي و امامي) عيار 6/ 21 است؛ يا‌‌ همان عيار (900) که عيار 22هم خوانده مي‌شود، وزن هرسکه133 /8 گرم است.
سکه نيم بهار آزادي:
(وزن0665 / 4 گرم با عيار900 )است.
سکه ربع بهارآزادي:
(وزن03225/ 2 گرم با عيار900)است.

حال که با اصطلاحات رايج طلا آشنا شديد اجازه دهيد به سراغ فرمول ها و روش محاسبات قيمت طلا بر اساس اطلاعات برويم. براي اين کار به سراغ اتحاديه طلا و جواهرات رفته است که باز هم لازم است با يک سري مفاهيم ابتدايي آشنا شويد.
قيمت روز طلا:
قيمت روز طلا يا مظنه يا في طلا هر سه به يک معني مي باشد. قيمت طلا براساس هماهنگي لازمه بين اتحاديه طلا و جواهر با بانک مرکزي ايران مشخص مي گردد و همچنين تغيير در اوضاع سياسي و نحوه ثبات اقتصادي در آن دخيل است، بطوريکه همزمان با افزايش نابساماني سياسي در هر کشوري قيمت طلا نيز بعلت پشتوانه بودن آن در حال افزايش خواهد بود. معمولاٌ در ايران مظنه را براساس يک مثقال طلاي 705 يا 17 عنوان مي کنند که فروشنده مي تواند آن را تبديل به گرم و هر عيار مورد نياز خود نمايد. قيمت يک گرم طلاي 18 عيار آب شده نيز بعنوان مظنه استفاده ميگردد. مثال يک مثقال عيار 17 مقدار 170000 ريال باشد.
اجرت:
حتما با لغت اجرت آشنا هستيد. مطمئنا مي دانيد که علاوه بر ارزش طلا شما ميبايست دستمزد و حقوق کساني که بر روي آن قطعه طلاي خام کار کرده اند را هم بپردازيد پس مقدار پولي که بابت هر گرم ساخت به کارخانه و کلاً به بنکدار پرداخت مي گردد، اجرت مي گويند. اجرت کار، تنوع خاصي دارد و کارهايي که مدل جديدتري باشند، معمولاٌ اجرات بالاتري دارند. اجرت در جواهرسازي بعلت دقت زياد کار و همچنين احتمال کسري زيادتر و استفاده از سنگ هاي قيمتي که احتمال شکستن آن وجود دارد، معمولاً بالاتر است و بعضي اوقات تا 4 الي 6 درصد قيمت طلا نيز رسيده است. در کشورهاي اروپايي نوع کار اجرات دارد، يعني اجرت را با فلز نمي سنجند، بلکه کار انجام شده مي سنجند. ولي در ايران يک نوع کار برروي دو فلز اجرت هاي متفاوتي دارد. مثلاً کار قلمزني برروي طلا گرمي 4000 ريال و برروي نقره گرمي 400 ريال مي باشد.

سود فروش:
عرف عام در بازار بين 5% الي 10% مي باشد. با داشتن اين چهار عامل مي توان قيمت فروش را به سهولت محاسبه نمود.
روش محاسبه قيمت طلا:
خب حال با داشتن سه مورد بالا به انضمام وزن آن قطعه طلا مي توانيم به محاسبه قيمت نهايي طلا با استفاده از فرمول بنشينيم.
قيمت کل = 8%+ (وزن کل× (اجرت هر گرم+ قيمت هر گرم))
مثال 1)
گوشواره ميله اي به وزن 800/5 گرم مورد نظر مشتري مي باشد. اگر اجرت هر گرم 2000 ريال باشد و قيمت هر گرم طلاي 18 عيار 40000 ريال باشد قيمت کل را محاسبه کنيد؟
قيمت کل گوشواره
263088=19488+243600=8%+[800/5×(2000+40000)]
اگر متوجه نشديد به سرغ يک مثال ملموس تر از سايت طلاکاران مي رويم که اين مورد را واضح تر توضيح داده است.
مثال 2)
فرض کنيد به يک طلا فروشي مراجعه کرديد و يک انگشتر طلا به وزن دو گرم نظر شما جلب کرده حالا قصد داريد آن را خريداري کنيد از فروشنده چند چيز را بپرسيد يک قيمت امروز چقدر است فرض مي کنيم هر گرم طلا 100000 تومان بود وقتي پرسيديد حتما خودتون هم به تابلو نصب شده در فروشگاه هم نظر بياندازيد که فروشنده قيمت نجومي از خودش بيان نکند، دوم اينکه مزد ساخت يا همان اجرت ساخت آن چقدر است، فرض مي گيريم اجرت ساخت5000 تومان است و سوم به ترازوي آن نگاه کرده و وزن را خودتان با چشمان خودتان ببينيد در بالا گفتيم انگشتر دو گرم بود. خوب اطلاعات اوليه را گرفتيد حالا بريم سراغ محاسبه قيمت طلا و اينکه چقدر بايد پول پراخت کنيم
100000+5000+7%+9%*2gr=244000
خب در مثال بالا که سود را کمي کمتر از فرمول بالا که 7 درصد است در نطر گرفتيم و متوجه شديد يک انگشتر دو گرمي دويست و چهل و چهار هزار تومان براي ما آب مي خورد که دويست تومن پول طلا و مابقي هزينه هاي جانبي طلا بود. توجه داشته باشيد که در زمان خريد طلا از مغازه دار معيارهايي مانند ماليات بر ارزش افزوده ، اجرت ساخت، درصد سود فروشنده نيز به مبلغ طلا اضافه خواهد شد و در زمان فروختن به مغازه دار پارامترهايي مانند ماليات بر ارزش افزوده، اجرت ساخت و درصد سود فروشنده از آن حذف و صرفا پول طلاي آن قطعه به شما پرداخت مي گردد، به همين دليل است که بين قيمت طلا در زمان خريد و در زمان فروش اختلاف زيادي مشاهده مي گردد و اگر طلاي انتخابي شما از سنگ هاي گرانبها يا ديگر سنگ ها ساخته شود ، اين موضوع نيز در قيمت مي تواند تاثير گذار باشد.
نکته:
پس يک نتيجه گيري جالب براي شما ايتجاست که خريد طلاي دست دوم براي شما به مراتب با صرفه تر از طلاي نو است چراکه ديگر خبري از انواع مبالغ اضافه شده از جمله اجرت، ماليات، و … نيست و هزينه پرداختي شما بسيار نزديک به هزينه طلاي خالص است اما بر عکس براي فروش طلا هم آنچنان نبايد به چيزي بيش تر از هزينه وزن طلا فکر کنيد. پس خريد طلاي دست دوم بسيار اقتصادي تر از خريد طلاي نو است البته به شرط ثابت بودن قيمت طلا.

نکات مهم طلا:
طلاي 24 عيار وجود ندارد:
تحت هيچ شرايطي فريب چيزي به اسم طلاي 24 عيار را نخوريد. تنها طلايي که 24 عيار خالص است، شمش طلاست و به خاطر اينکه شمش فلز نرمي است، نمي شود به تنهايي از آن زيورآلات ساخت. سازندگان طلا براي اينکه آن را به زيورآلات تبديل کنند، مس و نقره به آن اضافه مي کنند تا با پايين آمدن عيار، قابل ساخت باشد.
سکه بخريد نه طلا:
اگر هدف تان از خريد طلا، داشتن سرمايه است، بهتر است سکه بخريد. اين به معناي آن نيست که ارزش سکه و طلا با هم متفاوت است. اين دو ارزش يکساني دارند، اما موقع فروش سکه، سود بيشتري نصيب شما مي شود. سکه اجرت ساخت ندارد، اما وقتي بخواهيد زيورآلات تان را بفروشيد، رقمي براي اجرت ساخت از آن کم مي شود.
تشخيص طلا از نقره و پلاتين:
شخيص طلا از نقره و پلاتين کار راحتي است. بر اساس يک اصل کلي، بيشتر طلاها با حرف انگليسي K در کنار عددي که نشان دهنده عيار آن است، بارگذاري مي شوند. نقره ها را با علامت بيضي، مهر مي کنند و پلاتين هم با حروف PT مشخص مي شود، به خاطر همين براي تشخيص اين تفاوت کار سختي نداريد.
تشخيص طلاي دست دوم:
بازار طلاهاي دست دوم مدت هاست که داغ است؛ تشخيص طلاي دست اول و دست دوم شايد تا حدودي مشکل باشد. ساده ترين راه براي اين که دست دوم بودن طلا را تشخيص بدهيد، يک نگاه به ظاهر آن، به خصوص به قفل و بندي است که در آن به کار رفته. در طلاي دست دوم، اين قسمت ها در مقايسه با بخش هاي ديگر کمتر براق اند و به خاطر استفاده هايي که از طلا شده، خش هايي هم در اين بخش ها ديده مي شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۲۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟

امتداد - یک کارشناس بازار سکه و طلا، گفت: احتمال دارد در جریان ضرب سکه های حراجی ، دقت کافی صورت نگرفته باشد و ابزار‌ها کیفیت لازم را نداشته‌اند.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در هفته‌های گذشته شایعاتی مبنی بر وجود ناخالصی در سکه‌های حراجی بانک‌مرکزی مطرح شد.

از طرفی سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز بر عدم مغایرت عیار این سکه‌ها با نمونه‌های دیگر تاکید دارد. در سوی دیگر، فعالان بازار طلا نیز ضمن رد هرگونه ناخالصی از برخی تفاوت‌های ظاهری در این سکه‌ها خبر می‌دهند که با کاهش تقاضا برای این سکه باعث افت اندک قیمت آن شده است. برخی شنیده‌ها حاکی از این است که دارندگان سکه‌های حراج بانک‌مرکزی هنگام فروش این سکه‌ها به علت وجود ناخالصی و عیار پایین‌تر، با قیمت پایین‌تری از سوی خریداران روبه‌رو می‌شوند. پیگیری‌ها به این پاسخ از سوی برخی از فعالان این حوزه رسید که برخی سکه‌های ربع و نیم به علت نبود دقت کافی در فرآیند ضرب، شفافیت کمتری داشته و کدر هستند. البته این افراد تاکید کردند عیار این سکه‌ها تفاوتی با دیگر سکه‌ها ندارد. از سوی دیگر سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز ضمن تکذیب این ادعا، طرح این شائبه‌ها را از سوی کسانی دانست که از این حواشی سود می‌برند. بانک مرکزی از سال گذشته برای ساماندهی بازار طلا و سکه اقدام به حراج سکه کرد که تاکنون ۱۰ مرحله از این حراج انجام شده است. در حراج‌های ابتدایی تنها ربع سکه عرضه می‎شد، اما کمی بعد نیم‌سکه و سکه تمام نیز در این حراج‌ها عرضه شد. پس از گذشت چند ماه از آغاز حراج‌ها، برخی از افراد این موضوع را مطرح کردند که هنگامی که اقدام به فروش این سکه‌ها کردند، برخی از طلافروشی‌ها با طرح این ادعا که سکه‌های حراجی ناخالصی داشته و عیار آن‌ها با سایر سکه‌ها متفاوت است، قیمت پایین‌تری از ارزش واقعی سکه را به دارنده سکه پیشنهاد کردند. سکه‌های حراجی کدر است؟ در همین راستا به سراغ صحت‌سنجی این موضوع رفت. سهراب اشرفی، فعال و کارشناس حوزه طلا با تاکید بر اینکه تمامی سکه‌های ضرب‌شده توسط بانک‌مرکزی از سال ۱۳۰۸، دارای عیار ۹۰۰ هستند، ناخالصی این سکه‌ها را رد کرد. به گفته او اگر هم قیمت‌های متفاوتی برای این سکه‌های حراجی اعلام می‎شود، به دلیل مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار است و ربطی به عیار این سکه‌ها ندارد. همچنین آیت محمدولی، کارشناس دیگری در این حوزه، گفت: پرس‌وجو‌های من از فعالان این حوزه نشان می‌دهد متاسفانه سکه‌هایی که بانک‌مرکزی در حراج‌ها عرضه کرده به دلایل مختلف، رنگ و لعاب و شفافیت سکه‌های قبل را ندارد و به‌نوعی رنگ آن کدر است او در رابطه با دلیل این موضوع گفت: احتمال دارد در جریان ضرب این سکه‌ها دقت کافی صورت نگرفته باشد و ابزار‌ها کیفیت لازم را نداشته‌اند. به گفته محمدولی، با توجه به این تفاوت در رنگ‌ها و شفافیت سکه‌ها، تقاضا برای آن‌ها کم شده و در نتیجه خریداران با قیمت کمتری این سکه‌ها را می‌خرند. این فعال حوزه طلا در پاسخ به این پرسش که این تفاوت رنگ و شفافیت به معنی عیار پایین‌تر این سکه‌هاست، پاسخ داد: این موضوع به هیچ‌عنوان به معنی عیار متفاوت این سکه‌ها نیست بلکه تنها در هنگام ضرب فرآیند با دقت کافی انجام نشده است. همچنین محمدولی با اشاره به اینکه این موارد در سکه‌های ربع و نیم مشاهده شده، در رابطه با میزان کسر قیمتی که هنگام فروش این سکه‌ها صورت می‌گیرد گفت: برای مثال اگر فرض کنیم ربع سکه ۸ میلیون تومان است، آن را از دارنده سکه بین ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خریداری می‌کنند. مرکز مبادله: مراقب سوءاستفاده‌گران باشید از سوی دیگر، اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با بیان اینکه سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌داده‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند، گفت: همگی این سکه‌ها از استاندارد‌های بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آن‌ها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند. او ادامه داد: سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا (ع) است. این مقام مسوول مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به اینکه طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا (ع) است، گفت: عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است. بالسینی در پایان با تاکید بر اینکه عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است، افزود: دارندگان این سکه‌ها مراقب افرادی باشند که با طرح مسائل واهی درباره عیار و کیفیت سکه تحویلی مرکز مبادله به دنبال سوءاستفاده هستند.

 

شکاف قیمتی بازار و حراج

 

مرکز مبادله طلا و ارز ایران تاکنون ۱۰ مرحله حراج سکه برگزار کرده است. بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته حراج شمش طلا را آغاز کرده بود که البته تنها فعالان بازار طلا و کسانی که مجوز داشتند می‌توانستند در آن شرکت کنند. اما نکته مهم در رابطه با حراج سکه طلا، حضور عموم مردم در آن بود. به نظر می‌رسد هدف از برگزاری حراج سکه و شمش مدیریت تقاضا و کنترل قیمتی طلا بوده است، با‌این‌حال به نظر نمی‌رسد این حراج‌ها در کنترل قیمت‌ها چندان موثر بوده باشند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از زمان برگزاری اولین حراج، قیمت ربع سکه در بازار آزاد ۲۵.۹ درصد افزایش داشته است. میانگین قیمتی اعلامی ربع سکه در حراج‌ها نیز به طور متوسط حدود ۸ درصد با بازار تفاوت داشته است که عامل ایجاد آربیتراژ و هجوم تقاضا به سوی حراج بوده است. این در حالی است که در زمان تحویل، قیمت ربع سکه‌ها حتی بیشتر از این هم شده است. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، تاکنون و در مجموع ۱۰ حراج برگزار شده جمعا ۱۱۷هزار و ۷۴۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان حراج تخصیص داده شده است. در این حراج‌ها متقاضیان هزینه سکه‌ها را در زمان خرید پرداخت می‌کردند و حدود ۱۰ روز پس از پرداخت آن هزینه، سکه‌ها را تحویل می‌گرفتند. البته امکان دریافت سکه‌ها با تاخیر بیشتر نیز وجود داشت، اما در صورت تاخیر در دریافت سکه، هزینه‌های انبارداری بر عهده دریافت‌کننده می‌افتاد. در همان روز‌های نخست و مراحل اول حراج سکه، این حراجی مورد استقبال تقاضاکنندگان قرار گرفت و میزان ثبت سفارش‌ها و دریافتی‌ها همواره از اختلاف زیادی برخوردار بوده‌اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد حراجی که خود با هدف مدیریت تقاضا برگزار شده بود به آشفتگی در حوزه تقاضا منجر شد. آربیتراژ قیمتی نگاهی به وضعیت ربع سکه که از اولین حراج مربوط به سکه در لیست سکه‌های عرضه‌شده بود، به ما نشان می‌دهد این حراج‌ها اثر چندانی در کنترل قیمتی ربع سکه نداشته است و تنها باعث توزیع نوعی رانت مابین کسانی شده است که توانسته‌اند در حراج سکه شرکت کنند. در هنگام عرضه ربع سکه در اولین حراج، یعنی سیزدهم اسفند ۱۴۰۲، قیمت ربع سکه در بازار آزاد ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بود، بااین‌حال در زمان برگزاری حراج دهم که آخرین حراج تا به امروز است قیمت ربع سکه در بازار آزاد به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده بود که حکایت از افزایش ۲۵.۹ درصدی قیمت ربع سکه دارد. هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد قیمت‌ها در حراج نیز با شیب مشابهی افزایش یافته است و به طور میانگین حدود ۸ درصد پایین‌تر از نرخ بازار آزاد قرار گرفته است. سیاست تکراری چندنرخی کردن بازار‌ها سیاست چند‌ نرخی کردن بازارها، نوعی از مداخله است که تا‌به‌حال بار‌ها و در بازار‌های مختلف در اقتصاد ایران اجرا شده است. شاخص‌ترین نمونه اجرایی شدن این سیاست نرخ ارز است. به گفته رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم اکنون حدود هفت نوع نرخ ارز در کشور وجود دارد. ارز‌های مختلف ترجیحی، سامانه‌های متفاوت و مداخلات قیمتی که همگی در نهایت منجر به ایجاد آربیتراژ در بازار ارز شده و ذخایر ارزی کشور را به سرعت پایان داده‌اند. این سیاست برخلاف آنچه ادعا می‌شود به دنبال مدیریت تقاضا نبوده است، بلکه عملا منجر به به‌هم‌ریختگی سمت تقاضای بازار شده و جهش‌های ارزی را ایجاد کرده است. حال به نظر می‌رسد سیاستگذار درسی از تجربه‌های ناکام خود در حوزه ارزی نگرفته است و به آزمودن این سیاست در حوزه طلا پرداخته است. چند‌نرخی شدن نرخ سکه نیز نتیجه‌ای موثرتر و بهتر از چندنرخی شدن نرخ ارز نداشته است. کارشناسان می‌گویند این مساله نشان از بی‌توجهی نظام حکمرانی اقتصادی به تجربه‌های خود و همچنین آموزه‌های علم اقتصاد دارد.   دنیای اقتصاد
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تولید یک میلیون تن چغندرقند در مزارع استان کرمانشاه
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سکه‌های حراجی مرکز مبادله استاندارد است؟
  • قیمت طلا و سکه امروز 8 اردیبهشت 1403
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۸ اردیبهشت ماه